Vaistai iš virtuvės

Nors ne kartą pasakojome apie vaistus iš virtuvės, kurie mažina aukštą kraujospūdį, bet laikraščio skaitytojai vis prašo apie tai papasakoti. Jie nori žinoti, kokie dar virtuvėje ar rūsyje esantys produktai gali padėti esant aukštam kraujospūdžiui.

Suprantama, kad aukštą kraujospūdį turintys žmonės vartoja cheminius vaistus, paskirtus gydytojo. Su juo pasitarę, galite išbandyti ir liaudies medicinos receptus.
Na, o dabar apie tai, kokius liaudiškus vaistus galite rasti savo virtuvėje. Visų pirma, tai česnakas ir svogūnai. Kaip juos reikia paruošti? Dvi česnako galvutes užpilkite 250 ml degtinės ir palikite 12 parų nusistovėti. Kasdien pakratykite. 20 lašų šio antpilo įlašinkite į vandenį ir išgerkite. Taip padaryti reikėtų mažiausiai 3 kartus per dieną likus 15 minučių iki valgio. Gydymą reikėtų tęsti tris savaites.
Svogūnai (tiek galvutės, tiek laiškai) ne tik normalizuoja kraujospūdį, bet ir mažina blogojo cholesterolio kiekį. Žinoma, svogūnas – ne obuolys, todėl jo tikrai nekramtysite su pasimėgavimu. Padarykite taip. Supjaustykite svogūno galvą, pabarstykite druska, įsidėkite grietinės, viską išmaišykite ir valgykite su duona. Toks patiekalas padės ir imunitetą sustiprinti, ir jūsų organizmą papildys mineralais. Tiks ir svogūnų laiškai. Juos galite valgyti net nesupjaustytus. Tiesiog paimti laišką ir valgyti. Laiškai tiks ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų.

Tęsinį skaitykite 2018 02 14 „Utenyje“