utenis 11

Sunday, April 21, 2019

Puslapis moterims

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Iš anksto planuoti, ką gaminsite
Norint išsirinkti tinkamiausius kokybiškus maisto produktus, svarbu žinoti, ką iš jų gaminsite. „Tai ypač aktualu perkant šviežius gaminius – daržoves, mėsą. Net ir aukščiausios kokybės mėsa gali prarasti savo skonio savybes ar maistinę vertę, jeigu bus netinkamai paruošiama. Iš to paties gabalo gali būti sudėtinga paruošti ir puikų troškinį, ir kepsnį“, – komentuoja A. Poleninas.
Kepti ant grotelių, keptuvėje ar orkaitėje geriau tinka liesesnė mėsa – kiaulienos bei jautienos nugarinė, šonkauliai, išpjova. Troškiniams parankesnė daugiau jungiamojo audinio turinti galūnių mėsa – pavyzdžiui, karka, taip pat mentė. Kumpis gali būti tinkamas tiek virti, tiek kepti, tačiau ši mėsa būna kietesnė, ją patartina ilgiau pamarinuoti, daugiau laiko reikalauja ir jos paruošimas.
„Ieškantiems kokybės bet nenorintiems pernelyg sukti galvos pirkėjams, ko gero, reikėtų pasidairyti į „marmurinę“ mėsą, kurioje raumuo ir riebaliukai pasiskirstę tolygiai. Tokia mėsa, pavyzdžiui, kiaulienos sprandinė, tinka ir troškinti, ir kepti keptuvėje ar kepsninėje, iš jos galima pagaminti puikių šašlykų“, – sako „Maximos“ maisto gamybos departamento vadovas.
Pagalvoti apie būsimą patiekalą svarbu ir renkantis vištieną. Sriubai, troškiniams tinkamesnė suaugusių vištų mėsa – šiek tiek kietesnė, tačiau baltymingesnė ir aromatingesnė, lyginant su mėsiniais viščiukais. Pastarųjų mėsa labiau tinka kepsniams, kepti orkaitėje ar ant grotelių.
Kokybiška mityba besirūpinantiems pirkėjams specialistai pataria atkreipti dėmesį ir į produktų kilmės vietą. „Žinoma, jog žmonės geriausiai jaučiasi maitindamiesi produktais, užaugintais tose pat platumose, kur jie ir gyvena. Pastebime, kad pirkėjai atidžiau skaito etiketes, pirmenybę teikia vietos gamintojų produkcijai. Atsižvelgdami į tai, pirkėjams pristatome specialias gaminių linijas, kur siūlomi lietuviškuose ūkiuose auginami ar gaminami produktai, plečiame ekologiškų prekių pasiūlą. Nors Lietuvos klimato sąlygos ir nėra tinkamos ištisus metus auginti vaisius ar daržoves, net ir šaltuoju metų laiku verta pagalvoti apie mūsų kraštuose užaugintas gėrybes – morkas, burokėlius, kopūstus, svogūnus, bulves, kurios gali būti saugomos, išlikti kokybiškos ir išlaikyti maistinę vertę ištisą žiemą“, – teigia A. Poleninas.

Tęsinį skaitykite 2018 02 10 „Utenyje“

Decrease font size Default font size Increase font size

kasyba1

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

next
prev

Renginiai

next
prev

Dienos anekdotas

77777Net tuščias šaldytuvas sulaukia 4–5 peržiūrų per dieną...
*
Petriukas vyresniajam broliui:
– Paprašyk mamos, kad duotų man pinigų ledams.
– Kodėl aš? Juk ji ir tavo mama.
– Taip, bet tu ilgiau ją pažįsti.
*
Buhalterė skundžiasi gydytojui nemiga.
– O aveles skaičiuoti ar bandėte? – klausia gydytojas.
– Žinoma, skaičiuoju, skaičiuoju, suklystu ir visą naktį ieškau klaidos.
*
Pokalbis telefonu:
– Аlio, brangusis! Ar gali dabar kalbėti?
– Galiu.
– Gerai. Tada klausyk!

 

PARDUODAMI du žemės sklypai Antakalnio k., Vyžuonų sen. (miesto teritorijos ribose). Vienas sklypas, besiribojantis su upe, – 80 a, kitas sklypas – 2 ha. Šie sklypai prie pat Naujasodžio gyvenvietės.  
    Tel. (8-640) 32364.

 

GAMINA

* Šildymo katilus ilgo degimo, krosnis pirčiai;

* įvairių katilų pirties krosnių montavimas.

Garantija, konsultacija

Tel. 8-672 59564

 

BUTŲ REMONTAS: tapetavimas, dažymas ir kiti darbai.  Laiptinių remontas, santechnika. Krosnių remontas. Kaminų valymas, remontas. Vonių atnaujinimas.
    Tel. (8-605) 02472.

 

 

Šildomų grindų, katilinių montavimas.
Šilumos siurbliai
oras-vanduo, katilai.
Pristatome ir kokybiškai montuojame.
Tel. 8 603 18700.

 

 

 

 


 

 

Kalendorius

loader

Statistika

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas