utenis 11

Friday, February 23, 2018

Puslapis moterims

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Iš anksto planuoti, ką gaminsite
Norint išsirinkti tinkamiausius kokybiškus maisto produktus, svarbu žinoti, ką iš jų gaminsite. „Tai ypač aktualu perkant šviežius gaminius – daržoves, mėsą. Net ir aukščiausios kokybės mėsa gali prarasti savo skonio savybes ar maistinę vertę, jeigu bus netinkamai paruošiama. Iš to paties gabalo gali būti sudėtinga paruošti ir puikų troškinį, ir kepsnį“, – komentuoja A. Poleninas.
Kepti ant grotelių, keptuvėje ar orkaitėje geriau tinka liesesnė mėsa – kiaulienos bei jautienos nugarinė, šonkauliai, išpjova. Troškiniams parankesnė daugiau jungiamojo audinio turinti galūnių mėsa – pavyzdžiui, karka, taip pat mentė. Kumpis gali būti tinkamas tiek virti, tiek kepti, tačiau ši mėsa būna kietesnė, ją patartina ilgiau pamarinuoti, daugiau laiko reikalauja ir jos paruošimas.
„Ieškantiems kokybės bet nenorintiems pernelyg sukti galvos pirkėjams, ko gero, reikėtų pasidairyti į „marmurinę“ mėsą, kurioje raumuo ir riebaliukai pasiskirstę tolygiai. Tokia mėsa, pavyzdžiui, kiaulienos sprandinė, tinka ir troškinti, ir kepti keptuvėje ar kepsninėje, iš jos galima pagaminti puikių šašlykų“, – sako „Maximos“ maisto gamybos departamento vadovas.
Pagalvoti apie būsimą patiekalą svarbu ir renkantis vištieną. Sriubai, troškiniams tinkamesnė suaugusių vištų mėsa – šiek tiek kietesnė, tačiau baltymingesnė ir aromatingesnė, lyginant su mėsiniais viščiukais. Pastarųjų mėsa labiau tinka kepsniams, kepti orkaitėje ar ant grotelių.
Kokybiška mityba besirūpinantiems pirkėjams specialistai pataria atkreipti dėmesį ir į produktų kilmės vietą. „Žinoma, jog žmonės geriausiai jaučiasi maitindamiesi produktais, užaugintais tose pat platumose, kur jie ir gyvena. Pastebime, kad pirkėjai atidžiau skaito etiketes, pirmenybę teikia vietos gamintojų produkcijai. Atsižvelgdami į tai, pirkėjams pristatome specialias gaminių linijas, kur siūlomi lietuviškuose ūkiuose auginami ar gaminami produktai, plečiame ekologiškų prekių pasiūlą. Nors Lietuvos klimato sąlygos ir nėra tinkamos ištisus metus auginti vaisius ar daržoves, net ir šaltuoju metų laiku verta pagalvoti apie mūsų kraštuose užaugintas gėrybes – morkas, burokėlius, kopūstus, svogūnus, bulves, kurios gali būti saugomos, išlikti kokybiškos ir išlaikyti maistinę vertę ištisą žiemą“, – teigia A. Poleninas.

Tęsinį skaitykite 2018 02 10 „Utenyje“

Decrease font size Default font size Increase font size

Reklama

No tabs to display

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

next
prev
No tabs to display

Dienos anekdotas

Pokalbis ligoninėje: „Pasiruoškite blogiausiam!“ – „Gydytojau, aš mirsiu?“ – „Ne, rytoj – į darbą!“
Stotelėje vyrukas kalbasi su senute: „Tai kur važiuojate?“ – „Į kapines, vaikeli...“ – „Aš irgi namo važiuoju.“
Mokytoja vaikams liepė parašyti, kas yra ašara.
„Ašara – tai ašarų liaukos išskiriamas skystis“, – parašė pirmūnė Marytė.
„Ašara – tai sielos lašas“, – parašė klasės poetė Diana.
„Ašara yra vienas butelis degtinės trims statybininkams“, – parašė Petriukas.
Naujasis rusas susilaužė ranką. Ateina pas daktarą, tas apžiūri ir sako: „Na, ką... Reikės dėti gipsą...“ – „Kam gipsą? Dėk marmurą, aš moku!“

Moteris Ukmergėje išsinuomotų mažą, atskirą kambarį pas šeimininkus nuosavame name su daliniais patogumais.

Tel. 8 675 12295

Kalendorius

loader

Varduvininkai

Cecilija, Steigintas, Dargintė
next
prev

Statistika

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas