utenis 11

Tuesday, October 23, 2018

Puslapis moterims

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ne viskas, kas skanu, yra brangu, ir ne viskas, kas brangu, būtinai yra skanu“, – įsitikinusi tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė. Virtuvės meistrės teigimu, norint taupyti ir maitintis skaniai, svarbu įsidėmėti vos kelis pagrindinius maisto gamybos principus.

Pasakodama apie maisto gaminimo įpročius, N. Degutienė sako didžiausią dėmesį skirianti produktų šviežumui ir kokybei. „Manau, jog ne visi sveiki ir maistingi produktai, kuriais galima praturtinti valgiaraštį, yra neįperkami. Pavyzdžiui, siūlyčiau nepamiršti maistingų kruopų (ypač viso grūdo), raugintų lietuviškų daržovių, kokybiškų lietuviškų pieno produktų“, – sako N. Degutienė.
Tinklaraštininkės teigimu, kartais patiekalo kainą išaugina vos vienas egzotiškas produktus arba toks, kuris visiškai neatitinka sezono, todėl greičiausiai yra atgabentas iš „kito planetos krašto“.
„Tokiais atvejais aš renkuosi kitokius patiekalus arba ieškau, kuo galėčiau tokią sudedamąją dalį pakeisti, dažniausiai dairydamasi į lietuviškos produkcijos lentynas. Pavyzdžiui, gamindama patiekalą, kuriam reikia pesto padažo, užuot ieškojusi vazonėlyje augančio baziliko, kuris, žinia, žiemą nedžiugina savo ypatingo aromato savybėmis, renkuosi lietuviškame darže išaugintą kale (lapinį kopūstą). Arba ruošdama pomidorų padažą, užuot įsigijusi Ispanijoje užaugintų pomidorų, naudoju kokybiškus konservuotus. Juk žiemai jie buvo paruošti pačiame derliaus įkarštyje, todėl skoniu lenkia ne sezono metu sunokintus šiltnamyje“, – sufleruoja N. Degutienė.

Tęsinį skaitykite 2018 03 21 „Utenyje“

Decrease font size Default font size Increase font size

NErgo 300x400px

kasyba1

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

next
prev
No tabs to display

Dienos anekdotas

Suvalkietis gatvėje susitinka gydytoją ir nori veltui gauti konsultaciją:  „Daktare, ką jūs darote, kai persišaldote?“  „Čiaudau“, – atsakė tas ir nusišypsojo. Daktaras taip pat buvo suvalkietis.
*
Suvalkietis savo vaikui 12-ojo gimtadienio proga nupirko pusę torto, subedė į jį 6 žvakutes ir pastatė prieš veidrodį.
*
Atėjo suvalkietis į turgų pirkti kiaušinių.  „Po kiek tie kiaušiniai?“ – klausia vienos moterėlės.  „Po penkis centus sveiki, po keturis – susikūlę“, – atsako moterėlė. Tada suvalkietis paprašo: „Prašau man tuziną sukulti.“
*
Taupumo sumetimais suvalkietis studentas į povestuvinę kelionę iškeliavo vienas, be žmonos.

suopirkimas

Šių metų spalio 25 d. 17.30 val. Utenos kraštotyros muziejuje (Utenio a. 3, Utena) antrosios knygos „AISČIŲ DVASINĖS TAPATYBĖS BEIEŠKANT“ pristatymas

 

Šildomų grindų, katilinių montavimas.
Šilumos siurbliai
oras-vanduo, katilai.
Pristatome ir kokybiškai montuojame.
Tel. 8 603 18700.

 

 PARDUODAMAS nedidelis medinis namas miško apsuptyje, netoli Utenos. Yra elektra, tvenkinys, 23 arai kitos paskirties žemės. Tel. 612 46340

 

PARDUODAME auginti dvi telyčaites 3 savaičių ir vieną 2 mėn. Tel. 8 686 61521

 

PARDUODU Pakalnių gyvenvietėje nebaigtą įrengti Alytaus tipo namą, rūsys po visu namu, yra ūkio pastatai, 3765 kv. m namų valdos žemės sklypas. Nebaigtą įrengti požeminį trijų kamerų cechą su 0,0721 ha žemės sklypu.
Žemės ūkio paskirties 2,17 ha žemės sklypą su 0,08 ha vandens telkiniu. Ideali vieta motininių sraigių verslui, galima auginti chitake grybus. Yra projektas ir visi leidimai. Galima pirkti atskirai.
    Tel. +370 680 12762.

nuotr2

nuotr1

Kalendorius

loader

Varduvininkai

Cecilija, Steigintas, Dargintė
next
prev

Statistika

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas