Puslapis moterims

Pelėsinių sūrių gidas: su kuo derinti lėkštėje?

Brie sūris
Iš Prancūzijos į visą pasaulį atkeliavęs ir sparčiai išpopuliarėjęs lengvos tekstūros pelėsinis sūris brie, pasak A. Polenino, bemaž populiariausias pelėsinis sūris Lietuvoje. Dėl kiek saldaus skonio „Maximos“ maisto gamybos ekspertas šį sūrį rekomenduoja derinti su kitais saldžiais produktais.
„Klasikinis, todėl išties nepriekaištingas skonių derinys – brie sūris su šviežiomis uogomis, pavyzdžiui, vynuogėmis ar avietėmis. Taip pat šis pelėsinis sūris puikiai dera ir prie vaisių – kriaušių ar obuolių. Jis puikiai tiks gardiems pusryčiams: verta išbandyti šviežio kruasano, brie sūrio ir aviečių uogienės derinį, kuriam dar niekas neliko abejingas“, – sako A. Poleninas.

Mėlynasis pelėsinis sūris
Pasakodamas apie mėlynąjį pelėsinį sūrį „Maximos“ maisto gaminimo ekspertas atkreipia dėmesį, kad tokio sūrio prekybos tinklų lentynose galima rasti pačių įvairiausių porūšių. Pavyzdžiui, pagaminto iš avių pieno, rausvojo, rokforo, gorkonsolos ir kitų. Visi jie pasižymi pikantišku, kartais kiek rūgštesniu ar aitresniu skoniu, tačiau tai suteikia plačias tokio pelėsinio sūrio derinimo su kitais ingredientais galimybes.
„Pavyzdžiui, salotoms mėlynasis pelėsinis sūris neabejotinai suteiks pikantiško poskonio, taip pat taps esminiu ir neatsiejamu skirtingų padažų ingredientu. Ieškodami mėlynojo sūrio derinių su kitais produktais, nevenkite eksperimentuoti: verta tokiu sūriu apibarstyti picą ar pagardinti makaronus, abejingų nepalieka ir tokio sūrio derinys su kriaušėmis – tiks ir salotoms, ir keptam užkandžiui, pavyzdžiui, ant mielinės tešlos sudėkite kriaušės riekeles ir pabarstykite sūrio“, – siūlo A. Poleninas.

Pelėsinis ožkų pieno sūris
Galiausiai A. Poleninas rekomenduoja paragauti ir mūsų dar nespėto atrasti pelėsinio ožkų pieno sūrio. Toks, pasak „Maximos“ maisto gamybos eksperto, puikiai tinka ir netoleruojantiems laktozės.
„Pelėsinis ožkų sūris išsiskiria minkšta tekstūra, yra palyginti tąsus. Šis sūris nepriekaištingai dera su traškia duonele, džiūvėsiais ar sausainiais, taip pat puikiai tinka įvairioms salotoms pagardinti. Kaip ir kamamberas, pelėsinis ožkų sūris gali tapti ir pagrindiniu patiekalu – tinka kepti, gali būti valgomas su salotomis“, – sako A. Poleninas.

Apie bendrovę „Maxima“
Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų, prekių pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia 245 „Maximos“ parduotuvės, kuriose dirba beveik 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.