utenis 11

Saturday, July 21, 2018

Valanda virtuvėje

VASARAI ĮSIBĖGĖJUS

Sutikite, vasarą, kai daržai skęsta įvairiausių daržovių jūroje, būtų tiesiog nuodėmė valgyti pusfabrikačius ir picas. Tad naudokitės proga, kol galite praturtinti savo organizmą vitaminais bei kitomis naudingomis medžiagomis.

BRAŠKIŲ SVIESTAS
Reikės: 180 g sviesto, 150 g braškių, 40 g cukraus pudros (galima pakeisti medumi).
Braškes kruopščiai nuplaukite, nuimkite kotelius ir gerai nusausinkite. Minkštą sviestą (kambario temperatūros) su cukraus pudra išplakite plaktuvu ar virtuviniu kombainu. Kai sviestas ir cukraus pudra susijungs iki vientisumo, sudėkite 2/3 braškių ir dar kartą lengvai pertrinkite. Likusias braškes supjaustykite kuo smulkiau (norimo dydžio gabalėliais) ir įmaišykite į sviestą. Sudėkite į sandariai uždaromą indelį ar kepimo popieriuje formuokite pailgus volelius.
Tai tikrai puikus būdas pusryčių skrebučiui pagardinti, vafliams pertepti ar šiltiems blynams paskaninti.

NEKEPTAS KOKOSINIS BRAŠKIŲ TORTAS SU MASKARPONE
Reikės: 400 ml kokosų pieno, 400 g braškių (dar keleto papuošimui), 250 g maskarponės sūrio, 100 g biskvitinių pirštelių (12 vnt.), 50 g kokoso drožlių, 5 šaukštų cukraus, 2 šaukštų želatinos, citrinos sulčių pagal skonį.

Tęsinį skaitykite 2018 06 30 „Utenyje“

 

 

Vakarienė per 20 minučių, kai dar saulė už lango

Pasibaigus ilgai ir nelengvai darbo dienai dažnai nelieka jėgų ir laiko gardžiai vakarienei. Tad skubame į pagalbą!

Brokolių salotossu  rūkyta vištiena
ir spanguolėmis
Traškios salotos, kurios užburia savo gaivumu ir nuostabiu skoniu!
Reikės: 1 brokolio, 300 g rūkytos vištienos, 50 g džiovintų spanguolių, 50 g mėgstamų riešutų, 1 obuolio, šiek tiek majonezo arba graikiško jogurto, šiek tiek druskos, pipirų.
Brokolį išskirstykite žiedynais, juos sudėkite į dubenį ir užplikykite verdančiu vandeniu. Palaikykite 10–20 sekundžių, o tada užpilkite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti. Tada supilkite žiedynus į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti. Taip brokolis suminkštėja ir įgauna labai gražią intensyviai žalią spalvą. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Džiovintas spanguoles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Obuolius supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite brokolį, spanguoles, riešutus ir vištieną. Pagardinkite majonezu arba graikišku jogurtu, galite įberti šiek tiek druskos ir pipirų. Išmaišykite ir gardžiuokitės.

Tęsinį skaitykite 2018 04 28 „Utenyje“

Kai šv. Velykos jau beldžiasi į duris

velykos kiausiniai2Artėjant vienai seniausių lietuvių tradicinių švenčių – šv. Velykoms – dažnas suka galvą, kokiais patiekalais šiemet nustebinti savo artimuosius. Akivaizdu, kad ne kiekvienas į savo valgiaraštį išdrįs įsileisti gurmaniškų valgių, taigi nesinori pamiršti ir tradicinių iš senų laikų išlikusių šventinių patiekalų.

Balta mišrainė kitaip
Reikės: plonai pjaustytos karštai rūkytos kiaulienos filė, 5 vidutinio dydžio bulvių, 2 vidutinio dydžio morkų, 2 kiaušinių, 2 raugintų arba marinuotų agurkų, 5 valgomųjų šaukštų konservuotų žirnelių, majonezo, 0,5 nedidelės galvutės svogūno arba svogūno laiškų, druskos, pipirų, krapų, petražolių.
Neskustas bulves ir morkas gerai nuplaukite ir išvirkite atskiruose puoduose. Nusunktas daržoves atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kietai virtus kiaušinius, raugintus agurkus taip pat supjaustykite kubeliais. Svogūną smulkiai sukapokite. Visus ingredientus dėkite į dubenį, paskaninkite druska, pipirais, užpilkite majonezu ir sumaišykite. Ant kiaulienos filė dėkite šaukštą baltos mišrainės ir susukite griežinėlį vamzdeliu.

Tęsinį skaitykite 2018 03 24 „Utenyje“

Kruopos – ne tik maistas, bet ir vaistas

Perlinės kruopos su grybais
REIKĖS: 2 stiklinių perlinių kruopų, kelių šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 svogūno, smulkiai supjaustytų 2 česnako skiltelių, smulkiai sukapotų 2 saujų džiovintų baravykų, 400 g pievagrybių, 3 stiklinių daržovių sultinio, gabaliuko kietojo sūrio (parmezano, Džiugo ir pan.), pundelio petražolių, druskos, pipirų.
Perlines kruopas galima mirkyti vandenyje 2–3 valandas arba per naktį. Taip greičiau išvirs. Išmirkusias kruopas perplaukite ir nusausinkite. Baravykus užpilkite 2–3 stiklinėmis šilto vandens ir leiskite išbrinkti. Tada juos nusunkite ir susmulkinkite, o likusį skystį pasilikite (išskyrus ant dugno nusėdusias nuosėdas). Pievagrybius supjaustykite į dvi ar daugiau dalių. Puode, geriausiai storu dugnu, įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūną. Pakepę keletą minučių suberkite česnaką. Po kokios minutės sudėkite pievagrybius ir baravykus. Kepkite, kol grybai lengvai apkeps. Suberkite perlines kruopas, pasūdykite ir užbarstykite šviežiai maltų pipirų. Gerai išmaišykite ir pakepkite keletą minučių. Supilkite nuo baravykų mirkymo likusį vandenį ir gerai išmaišykite. Tada pilkite daržovių sultinį ir troškinkite ant mažos ugnies, kol suminkštės perlinės kruopos. Jei reikia, papildomai įpilkite sultinio arba vandens. Pilkite į lėkštes, užtarkuokite sūrio bei smulkintų petražolių.

Tęsinį skaitykite 2018 02 28 „Utenyje“

Spalvingos Kalėdos

kaledinisKalėdos, Kalėdos, Kalėdos!.. Jos dažniausiai ateina ,,netikėtai“. Vos suspėji pagauti pirmąją snaigę, žiūrėk, jau reikia dovanėles pakuoti, apie vaišes galvoti ir dar daugiau darbų nuveikti. Kalėdos – džiugiausia metų šventė, bet kaskart norisi kažko tokio... Gal padėti jums apsispręsti?

KLĖDINIS APELSINŲ GĖRIMAS
Reikės: 150 ml grietinėlės, 150–200 g baltojo šokolado, šiek tiek apelsinų sulčių, tarkuotos apelsino žievelės, cinamono lazdelės, saujelės pistacijų riešutų.
Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Į puodą supilkite grietinėlę, apelsinų sultis, įmeskite cinamono lazdelę, sudėkite sulaužytą šokoladą ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Masę maišykite, kol ji taps tirštokos ir vienodos konsistencijos. Patiekdami karštą gėrimą pabarstykite tarkuota apelsino žievele bei skrudintais riešutais.

MORKŲ PYRAGAS
Reikės: 250 g morkų tarkių, 2 kiaušinių, 70 g rudojo arba paprasto cukraus, 150 g migdolų arba lazdyno riešutų, 2 šaukštų aliejaus, 50 g miltų, pusės šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos ir cinamono, sviesto kepimo formai patepti, cukraus pudros pyragui pabarstyti.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, maltais riešutais, druska ir cinamonu, supilkite aliejų ir morkų tarkius. Išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu ir sukrėskite tešlą, išlyginkite paviršių ir 40 min. pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite sausu mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas, neapsivėlęs tešla. Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje, kurioje kepė. Prieš patiekdami pyrago viršų apibarstykite cukraus pudra.

Tęsinį skaitykite 2017 12 20 „Utenyje“

Vieta Jūsų reklamai

Decrease font size Default font size Increase font size

kasyba1

Renginiai

Renginiai

Renginiai

next
prev

Renginiai

next
prev

Dienos anekdotas

Niekas taip nepuošia moters, kaip laikinas vyro nebuvimas namuose.
Aš mirštu, bet apie tai vėliau...
Tiksliai numesta nuorūka gali tapti gaisro priežastimi!
Jeigu parašiutas neišsiskleidė, antrą kartą nešok!
Geriau vieną kartą pamatyti, negu šimtą kartų išgirsti, nes šimtą kartų išgirdus galima ir iš proto išsikraustyti.
Aš tai padarysiu, net jei tektų peržengti per savo paties lavoną.
Jeigu tik būtų galima išvažiuoti į povestuvinę kelionę vienam...

Šildomų grindų, katilinių montavimas.
Šilumos siurbliai
oras-vanduo, katilai.
Pristatome ir kokybiškai montuojame.
Tel. 8 603 18700.

 

IŠNUOMOJU žemę su didele kūdra (yra galimybė nusipirkti). Tinka poilsiui ir žuvininkystės verslui. Apie 1 ha žemės galima dirbti. Šalia yra Lukno ežeras.  Tel. (8-686) 77639, el. p. rimantasemilija@gmail.com

 

PADEDAME paruošti reikiamus dokumentus pastatų įregistravimui
Statybų inspekcijoje (VTPSI).
Konsultuojame visais nekilnojamojo turto klausimais.
Tel.: (8-698) 18325, (8-608) 30123.

 

PARDUODU Pakalnių gyvenvietėje nebaigtą įrengti Alytaus tipo namą, rūsys po visu namu, yra ūkio pastatai, 3765 kv. m namų valdos žemės sklypas.
Nebaigtą įrengti požeminį trijų kamerų cechą su 0,0721 ha žemės sklypu.
Žemės ūkio paskirties 2,17 ha žemės sklypą su 0,08 ha vandens telkiniu. Ideali vieta motininių sraigių verslui, galima auginti chitake grybus. Yra projektas ir visi leidimai. Galima pirkti atskirai.
    Tel. +370 680 12762.

nuotr2

nuotr1

Kalendorius

loader

Varduvininkai

Cecilija, Steigintas, Dargintė
next
prev

Statistika

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas