utenis 11

Sunday, January 20, 2019

Valanda virtuvėje

Cukinijas pasitinkant

Prasideda cukinijų sezonas! Kiekvienais metais jų būna taip daug ir visos tokios gražios, jog dažnai šeimininkei pritrūksta idėjų ką dar skanaus pasigaminti. Laimei, cukinijos puikiai dera su kitomis daržovėmis. Tad tiesiog duokite laisvę fantazijai!

Greiti cukinijų blyneliai
Tai puiki vakarienės idėja. Tiekti tinka su grietine, varškės padažu, natūraliu ar graikišku jogurtu!
Reikės: 2 jaunų cukinijų, 1 saujos svogūnų laiškų, 2 kiaušinių, žiupsnelio kepimo miltelių, 3 šaukštų miltų, šiek tiek druskos ir pipirų.
Mažas cukinijas sutarkuokite kartu su žievele stambia tarka, pasūdykite, leiskite keletą minučių pastovėti ir tada šiek tiek nusunkite susidariusį skystį. Berkite prieskonius, druską, svogūnų laiškus, įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską išmaišykite. Kepkite keptuvėje kaip įprastus blynelius, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Tęsinį skaitykite 2018 08 01 „Utenyje“

VASARAI ĮSIBĖGĖJUS

Sutikite, vasarą, kai daržai skęsta įvairiausių daržovių jūroje, būtų tiesiog nuodėmė valgyti pusfabrikačius ir picas. Tad naudokitės proga, kol galite praturtinti savo organizmą vitaminais bei kitomis naudingomis medžiagomis.

BRAŠKIŲ SVIESTAS
Reikės: 180 g sviesto, 150 g braškių, 40 g cukraus pudros (galima pakeisti medumi).
Braškes kruopščiai nuplaukite, nuimkite kotelius ir gerai nusausinkite. Minkštą sviestą (kambario temperatūros) su cukraus pudra išplakite plaktuvu ar virtuviniu kombainu. Kai sviestas ir cukraus pudra susijungs iki vientisumo, sudėkite 2/3 braškių ir dar kartą lengvai pertrinkite. Likusias braškes supjaustykite kuo smulkiau (norimo dydžio gabalėliais) ir įmaišykite į sviestą. Sudėkite į sandariai uždaromą indelį ar kepimo popieriuje formuokite pailgus volelius.
Tai tikrai puikus būdas pusryčių skrebučiui pagardinti, vafliams pertepti ar šiltiems blynams paskaninti.

NEKEPTAS KOKOSINIS BRAŠKIŲ TORTAS SU MASKARPONE
Reikės: 400 ml kokosų pieno, 400 g braškių (dar keleto papuošimui), 250 g maskarponės sūrio, 100 g biskvitinių pirštelių (12 vnt.), 50 g kokoso drožlių, 5 šaukštų cukraus, 2 šaukštų želatinos, citrinos sulčių pagal skonį.

Tęsinį skaitykite 2018 06 30 „Utenyje“

 

 

Vakarienė per 20 minučių, kai dar saulė už lango

Pasibaigus ilgai ir nelengvai darbo dienai dažnai nelieka jėgų ir laiko gardžiai vakarienei. Tad skubame į pagalbą!

Brokolių salotossu  rūkyta vištiena
ir spanguolėmis
Traškios salotos, kurios užburia savo gaivumu ir nuostabiu skoniu!
Reikės: 1 brokolio, 300 g rūkytos vištienos, 50 g džiovintų spanguolių, 50 g mėgstamų riešutų, 1 obuolio, šiek tiek majonezo arba graikiško jogurto, šiek tiek druskos, pipirų.
Brokolį išskirstykite žiedynais, juos sudėkite į dubenį ir užplikykite verdančiu vandeniu. Palaikykite 10–20 sekundžių, o tada užpilkite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti. Tada supilkite žiedynus į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti. Taip brokolis suminkštėja ir įgauna labai gražią intensyviai žalią spalvą. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Džiovintas spanguoles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Obuolius supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite brokolį, spanguoles, riešutus ir vištieną. Pagardinkite majonezu arba graikišku jogurtu, galite įberti šiek tiek druskos ir pipirų. Išmaišykite ir gardžiuokitės.

Tęsinį skaitykite 2018 04 28 „Utenyje“

Kai šv. Velykos jau beldžiasi į duris

velykos kiausiniai2Artėjant vienai seniausių lietuvių tradicinių švenčių – šv. Velykoms – dažnas suka galvą, kokiais patiekalais šiemet nustebinti savo artimuosius. Akivaizdu, kad ne kiekvienas į savo valgiaraštį išdrįs įsileisti gurmaniškų valgių, taigi nesinori pamiršti ir tradicinių iš senų laikų išlikusių šventinių patiekalų.

Balta mišrainė kitaip
Reikės: plonai pjaustytos karštai rūkytos kiaulienos filė, 5 vidutinio dydžio bulvių, 2 vidutinio dydžio morkų, 2 kiaušinių, 2 raugintų arba marinuotų agurkų, 5 valgomųjų šaukštų konservuotų žirnelių, majonezo, 0,5 nedidelės galvutės svogūno arba svogūno laiškų, druskos, pipirų, krapų, petražolių.
Neskustas bulves ir morkas gerai nuplaukite ir išvirkite atskiruose puoduose. Nusunktas daržoves atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kietai virtus kiaušinius, raugintus agurkus taip pat supjaustykite kubeliais. Svogūną smulkiai sukapokite. Visus ingredientus dėkite į dubenį, paskaninkite druska, pipirais, užpilkite majonezu ir sumaišykite. Ant kiaulienos filė dėkite šaukštą baltos mišrainės ir susukite griežinėlį vamzdeliu.

Tęsinį skaitykite 2018 03 24 „Utenyje“

Kruopos – ne tik maistas, bet ir vaistas

Perlinės kruopos su grybais
REIKĖS: 2 stiklinių perlinių kruopų, kelių šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 svogūno, smulkiai supjaustytų 2 česnako skiltelių, smulkiai sukapotų 2 saujų džiovintų baravykų, 400 g pievagrybių, 3 stiklinių daržovių sultinio, gabaliuko kietojo sūrio (parmezano, Džiugo ir pan.), pundelio petražolių, druskos, pipirų.
Perlines kruopas galima mirkyti vandenyje 2–3 valandas arba per naktį. Taip greičiau išvirs. Išmirkusias kruopas perplaukite ir nusausinkite. Baravykus užpilkite 2–3 stiklinėmis šilto vandens ir leiskite išbrinkti. Tada juos nusunkite ir susmulkinkite, o likusį skystį pasilikite (išskyrus ant dugno nusėdusias nuosėdas). Pievagrybius supjaustykite į dvi ar daugiau dalių. Puode, geriausiai storu dugnu, įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūną. Pakepę keletą minučių suberkite česnaką. Po kokios minutės sudėkite pievagrybius ir baravykus. Kepkite, kol grybai lengvai apkeps. Suberkite perlines kruopas, pasūdykite ir užbarstykite šviežiai maltų pipirų. Gerai išmaišykite ir pakepkite keletą minučių. Supilkite nuo baravykų mirkymo likusį vandenį ir gerai išmaišykite. Tada pilkite daržovių sultinį ir troškinkite ant mažos ugnies, kol suminkštės perlinės kruopos. Jei reikia, papildomai įpilkite sultinio arba vandens. Pilkite į lėkštes, užtarkuokite sūrio bei smulkintų petražolių.

Tęsinį skaitykite 2018 02 28 „Utenyje“

Vieta Jūsų reklamai

Decrease font size Default font size Increase font size

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

next
prev

Renginiai

next
prev

Dienos anekdotas

Stomatologo kabinete: „Taiiip, viskas. Dabar prašyčiau porą valandų nevalgyti.“ „Ką jūs, gydytojau… Va, atsiskaitom ir aš kokį pusmetį badausiu…“
*
Pardavėjas klientui: „Šį paltą jūs galėsite nešioti bet kokiu metų laiku.“ – „Ir esant šiltam orui?“ – klausia pirkėjas.  – „Savaime suprantama. Per vasaros karščius nešiokite jį persimetęs per ranką.“
*
Tėvas pamokslauja sūnui: „Sūnau, ar žinai, kad, būdamas tavo metų, Vinstonas Čerčilis kiekvieną rytą keldavosi penktą valandą ir darydavo mankštą?“ – „Tėti, ar žinojai, kad sulaukęs tavo metų Vinstonas Čerčilis jau buvo Britanijos ministras pirmininkas?“ – atkirto sūnus.

BUTŲ REMONTAS: tapetavimas, dažymas ir kiti darbai.  Laiptinių remontas, santechnika. Krosnių remontas. Kaminų valymas, remontas. Vonių atnaujinimas.
    Tel. (8-605) 02472.

 

Savo namuose prižiūrėčiau neįgalų žmogų. Didelė patirtis. Tel. 8672 18418

 

Pigiai IŠNUOMOJAMOS komercinės patalpos miesto centre, 1 a. Tinka parduotuvei, biurui, paslaugoms teikti.
    Tel. (8-614) 64501.

 

Šildomų grindų, katilinių montavimas.
Šilumos siurbliai
oras-vanduo, katilai.
Pristatome ir kokybiškai montuojame.
Tel. 8 603 18700.

 

 PARDUODAMAS nedidelis medinis namas miško apsuptyje, netoli Utenos. Yra elektra, tvenkinys, 23 arai kitos paskirties žemės. Tel. 612 46340

 

PARDUODAME auginti dvi telyčaites 3 savaičių ir vieną 2 mėn. Tel. 8 686 61521

 


 

 

Kalendorius

loader

Statistika

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas