Tikrai yra tokių patiekalų... Galvoji apie juos, įsivaizduoji, kaip tai turės būti skanu, kaip nustebinsi namiškius ar pavaišinsi kaimynę. Bet vis kažkodėl atidedi vėlesniam laikui...
Atidėti neverta! Siūlome keletą mūsų skaitytojų receptų. Išbandykite jau šį savaitgalį!


Patys skaniausi naminiai kibinai
Žinot, kas yra geriau už kibinus? Naminiai kibinai! O už juos – sultingi naminiai kibinai!
Tešlai reikės: 1 kg miltų, 4 kiaušinių, 200 g sviesto, 200 g grietinės, šiek tiek druskos.
Ištirpinkite sviestą, palikite pravėsti. Tešlai skirtus produktus sudėkite į dubenį, viską gerai išmaišykite, išminkykite. Tešlą nakčiai dėkite į šaldytuvą. Išeina 20 didelių kibinų.
Įdarui reikės: 700 g kiaulienos faršo, 300-400 g svogūnų, mėgstamų prieskonių, 250 g grietinės.
Svogūnus supjaustykite. Į dubenį sudėkite visus įdarui skirtus produktus ir viską gerai išmaišykite. Formuodami kibinus, tešlą padalykite į 20 lygių rutuliukų. Imkite vieną rutuliuką, iškočiokite apskritimą, per vidurį dėkite mėsą, užlankstykite kraštus. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Skanaus!

Tęsinį skaitykite 2017 01 21 „Utenyje“