Sutikite, vasarą, kai daržai skęsta įvairiausių daržovių jūroje, būtų tiesiog nuodėmė valgyti pusfabrikačius ir picas. Tad naudokitės proga, kol galite praturtinti savo organizmą vitaminais bei kitomis naudingomis medžiagomis.

BRAŠKIŲ SVIESTAS
Reikės: 180 g sviesto, 150 g braškių, 40 g cukraus pudros (galima pakeisti medumi).
Braškes kruopščiai nuplaukite, nuimkite kotelius ir gerai nusausinkite. Minkštą sviestą (kambario temperatūros) su cukraus pudra išplakite plaktuvu ar virtuviniu kombainu. Kai sviestas ir cukraus pudra susijungs iki vientisumo, sudėkite 2/3 braškių ir dar kartą lengvai pertrinkite. Likusias braškes supjaustykite kuo smulkiau (norimo dydžio gabalėliais) ir įmaišykite į sviestą. Sudėkite į sandariai uždaromą indelį ar kepimo popieriuje formuokite pailgus volelius.
Tai tikrai puikus būdas pusryčių skrebučiui pagardinti, vafliams pertepti ar šiltiems blynams paskaninti.

NEKEPTAS KOKOSINIS BRAŠKIŲ TORTAS SU MASKARPONE
Reikės: 400 ml kokosų pieno, 400 g braškių (dar keleto papuošimui), 250 g maskarponės sūrio, 100 g biskvitinių pirštelių (12 vnt.), 50 g kokoso drožlių, 5 šaukštų cukraus, 2 šaukštų želatinos, citrinos sulčių pagal skonį.

Tęsinį skaitykite 2018 06 30 „Utenyje“