Žydi rožės ir bijūnai. Skaidriau šypsomės, nuoširdžiau juokiamės... kas tik galime, mėgaujamės atostogomis: vieni lyg į darbą kas rytą trukiame į pajūrio pliažą pasimaudyti saulės voniose, kiti rieškučiomis saulę semiame užsienyje, dar kiti, matyt, patys laimingiausieji, patogiai įsitaisome tarp dviejų obelų pakabintame hamake ir atsiduodame palaimai. O kokį dievišką malonumą karštą vasaros popietę galime patirti skanaudami pirmąsias sodo braškes su šaltais grietinėlės ledais...

GRAIKIŠKAS JOGURTAS SU UOGOMIS
Reikės: 200 g pasirinktų uogų, 80 g vandens, 80 g cukraus, 1 valgomojo šaukšto sviesto, 300 g graikiško jogurto.
Uogas, vandenį, cukrų supilkite į nedidelį indą ir šiek tiek pavirkite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol užvirs, o tada sumažinkite ugnį ir vis pamaišydami pavirkite 10 min. Nukelkite indą nuo viryklės, įdėkite sviestą. Palaukite porą minučių, kol uogos truputį atvės. Užpilkite ant jų graikiško jogurto.
Šiam receptui tinka tiek šviežios, tiek šaldytos uogos. Todėl šiuo skanėstu galime pasilepinti ir žiemą.

NEKEPTAS TORTAS SU BRAŠKĖMIS
Reikės: 1 kg. braškių, 300 g biskvito, 500 g grietinės ar jogurto, 200 g grietinėlės ar pieno, 3 valgomųjų šaukštų želatinos, 1 stiklinės cukraus, 1 stiklinės vandens (virinto ir atvėsinto).
Biskvitą supjaustykite dideliais kubeliais. Sluoksniuokite biskvito gabalėlius ir braškes į formą. Želatiną užmerkite virintame vandenyje ir išbrinkinkite. Grietinę, grietinėlę ir cukrų išplakite plaktuvu. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir atvėsintą supilkite į išplaktą grietinę. Išmaišę supilkite ant sluoksniuoto biskvito su braškėmis ir vienodai paskirstykite. Dėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.

Tęsinį skaitykite 2016 06 25 „Utenyje“