Ar yra kas geresnio už savo rankomis surinktas mėlynes? Panaudokite mūsų miškų turtą lengviems kepiniams arba uogienėms bei sultims ir jas skanauti galėsite visus metus. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens.
Vasara dovanoja uogų, o mes siūlome puikių receptų. Uogų pyragas – tobulas pasirinkimas gimtadienio šventei ar atostogoms.

VARŠKĖS IR MĖLYNIŲ PYRAGAS
Reikės: įdarui - 100 g cukraus, 2 valg. šaukštų krakmolo, 2 kiaušinių, 300 g varškės. Tešlai - 50g cukraus, 2 valg. šaukštų kakavos, 0,5 stiklinės mėlynių, 0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių, 50 g sviesto, 1 kiaušinio.
Ištirpintą sviestą išplakite su cukrumi. Tuomet įmaišykite kiaušinius, kepimo miltelius, kakavą, miltus. Tešlą supilkite į formą ir išlyginkite paviršių.
Varškę gerai pertrinkite ar suplakite plaktuvu. Įmaišykite kiaušinių trynius, krakmolą ir mėlynes. Po to įmaišykite kiaušinių baltymus, išplaktus iki putų. Varškės įdarą užpilkite ant tešlos ir išlyginę paviršių kepkite apie 35 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

PYRAGAS SU GRŪDĖTA VARŠKE
Reikės: vienos saujos mėlynių, 400 g grietinės, 400 g grūdėtos varškės, 6 vnt. plikytų pyragaičių, 1 valg. šaukšto želatinos.
Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite, supilkite į grūdėtos varškės ir grietinės mišinį. Apibarstykite mėlynėmis. Leiskite truputį sustingti, tada plikytus pyragaičius įspauskite į masę ir palikite sustingti.

Tęsinį skaitykite 2016 07 23 „Utenyje“