utenis 11

Tuesday, April 24, 2018

Valanda virtuvėje

Malonūs vasaros rūpesčiai virtuvėje

Ar yra kas geresnio už savo rankomis surinktas mėlynes? Panaudokite mūsų miškų turtą lengviems kepiniams arba uogienėms bei sultims ir jas skanauti galėsite visus metus. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens.
Vasara dovanoja uogų, o mes siūlome puikių receptų. Uogų pyragas – tobulas pasirinkimas gimtadienio šventei ar atostogoms.

VARŠKĖS IR MĖLYNIŲ PYRAGAS
Reikės: įdarui - 100 g cukraus, 2 valg. šaukštų krakmolo, 2 kiaušinių, 300 g varškės. Tešlai - 50g cukraus, 2 valg. šaukštų kakavos, 0,5 stiklinės mėlynių, 0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių, 50 g sviesto, 1 kiaušinio.
Ištirpintą sviestą išplakite su cukrumi. Tuomet įmaišykite kiaušinius, kepimo miltelius, kakavą, miltus. Tešlą supilkite į formą ir išlyginkite paviršių.
Varškę gerai pertrinkite ar suplakite plaktuvu. Įmaišykite kiaušinių trynius, krakmolą ir mėlynes. Po to įmaišykite kiaušinių baltymus, išplaktus iki putų. Varškės įdarą užpilkite ant tešlos ir išlyginę paviršių kepkite apie 35 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

PYRAGAS SU GRŪDĖTA VARŠKE
Reikės: vienos saujos mėlynių, 400 g grietinės, 400 g grūdėtos varškės, 6 vnt. plikytų pyragaičių, 1 valg. šaukšto želatinos.
Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite, supilkite į grūdėtos varškės ir grietinės mišinį. Apibarstykite mėlynėmis. Leiskite truputį sustingti, tada plikytus pyragaičius įspauskite į masę ir palikite sustingti.

Tęsinį skaitykite 2016 07 23 „Utenyje“

VASAROS KARALIENĖ - BRAŠKĖ

Žydi rožės ir bijūnai. Skaidriau šypsomės, nuoširdžiau juokiamės... kas tik galime, mėgaujamės atostogomis: vieni lyg į darbą kas rytą trukiame į pajūrio pliažą pasimaudyti saulės voniose, kiti rieškučiomis saulę semiame užsienyje, dar kiti, matyt, patys laimingiausieji, patogiai įsitaisome tarp dviejų obelų pakabintame hamake ir atsiduodame palaimai. O kokį dievišką malonumą karštą vasaros popietę galime patirti skanaudami pirmąsias sodo braškes su šaltais grietinėlės ledais...

Read more: VASAROS KARALIENĖ - BRAŠKĖ

Patiekalai iškylai

Vasara – pats iškylų sezono įkarštis. Savaitgaliais, kai visus lepina geras oras, susiraskite pintinę, prisikraukite gardžių užkandžių ir pakvieskite smagią kompaniją praleisti laiką gryname ore, gamtoje.
Iškylų karalius – šašlykas, kurio marinavimo variantų yra begalė. Tačiau retas žino, kad ir paprasčiausiems šašlykams galime suteikti ypatingą skonį bei aromatą, netradiciškai pateikę suvyniotus į vynuogių, klevų, ąžuolų lapus. Pastovėjęs taip ,,suvystytas‘‘ 3 – 4 minutes kiekvienas keptos mėsos gabaliukas suspės prisigerti paslaptingo gamtos kvapo.
Dabar gudresnės šeimininkės sugalvoja ir kitokių patiekalų – tai ir folijoje ant laužo kepti vaisių gabalėliai, ir riestainių užtepėlės, keptas varškės sūris ar net sotus, bet saulės nebijantis pyragas. O kartais iššokus iš ežero gardžiausias būna traškios duonos gabalėlis su užtepėle ar firmine tėčio žuvimi...

Read more: Patiekalai iškylai

PAVASARINĖ VITAMINŲ BOMBA

image big 3 64475036Pavasarį mes gauname pirmąsias gamtos dovanas. Tačiau retai kuris susimąsto apie tai, kad būtent pavasarį reikia pakeisti mitybą: iš žiemos raciono (baltymų ir riebalų) meniu reikia pereiti į pavasario (angliavandenių ir augalinio maisto). Būtent pavasarį dauguma žmonių jaučia padidėjusį nuovargį, nervinį išsekimą, jėgų ir miego trūkumą. Dvi pagrindinės to priežastys – neaktyvus gyvenimo būdas ir vitaminų, mineralų bei mikroelementų trūkumas. Ir pirmiausia, nuo ko reikėtų pradėti, – tai nuo maisto. Reikėtų pasirūpinti, kad kasdien ant jūsų stalo netrūktų daržovių, vaisių, žalumynų. Taip pat tinka daiginti grūdai, duona su moliūgų, sezamų, saulėgrąžų sėklomis. Tai naudinga jūsų organizmui. Klausykite savo kūno ir kiekvieną dieną užduokite sau klausimą, ko norėtųsi pavalgyti? Kaip sustiprinti organizmą?
Pavasaris – organizmo valymo laikas. Reikia valgyti ne tokį riebų maistą. Rytais nepakenktų išgerti stiklinę sulčių. Pradėkite gerti ir kuo daugiau vandens. Ruošiatės gaminti? Daržoves troškinkite garuose arba valgykite šviežias. Virtuvėje ant palangės galima užsiauginti pipirnių, kitų prieskoninių augalų. Jų lapeliais pagardinkite sumuštinį.

Read more: PAVASARINĖ VITAMINŲ BOMBA

Velykų belaukiant

file44552927 f90aaa36Etnologų teigimu, Velykos – viena seniausių lietuvių tradicinių švenčių. Kai kuriuose regionuose Velykos net svarbesnės nei Kalėdos. Senas tradicijas turinti pavasario šventė apipinta ritualų ir papročių, o maistui skiriamas ypatingas dėmesys.
Kiaušiniams skiriama ypatinga vieta ant Velykų stalo. Margučiai dedami į stalo vidurį, dubuo puošiamas žalumynais, gėlėmis. Sukalbėjus maldą imamas margutis ir dalijamas į tiek dalių, kiek šeimoje narių. Jis turi būti sveikas, jei nori būti sveikas ištisus metus.
Ant velykinio stalo reikėjo ir raudono kiaušinio, nes tai gyvybės, meilės spalva.
Tradiciškai kepamas kiaulės kumpis. Kiaulė simbolizavo sotumą, žemės ūkio darbus, tad kiaulienos patiekalus kaip apeiginius valgyti būdavo privalu.
Šeimininkės būtinai kepdavo kvietinius pyragus ir bobas. Pastarosios turėdavo būti aukštos ir puošnios.
Velykinė boba – tai mielinis pyragas, į kurį dedama įvairių riešutų, džiovintų vaisių. Kad pyragas kvepėtų, įberiama ką tik sutrintų prieskonių. Ypač tinka kardamonas.

Read more: Velykų belaukiant

Vieta Jūsų reklamai

Decrease font size Default font size Increase font size

kasyba1

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

next
prev

Renginiai

next
prev

Dienos anekdotas

„O, kaip seniai tave mačiau! Ką dabar dirbi?“ – „Prekiauju baldais.“ – „Ir kaip sekasi?“ – „Puikiai! Namuose liko tik šiukšlių dėžė.“

Stovi du psichologai stotelėje. Vienas sako: „Labai ilgai autobusas neatvažiuoja.“ Kitas: „Nori apie tai pasikalbėti?“

Taupumo sumetimais suvalkietis studentas į povestuvinę kelionę iškeliavo vienas, be žmonos.

„Sakykit, kur jūs laikote savo santaupas?“ – „Mintyse...“

Tėvas klausia: „Petriuk, kaip tau sekėsi mokykloje?“
Petriukas: „Su dvejetukininko tėvu nekalbu!“

 

Parduodu 3 kW (užima 36 m2 ) saulės elektrinę.
Mainai su ESO tinklu, nemokėsite už sunaudotą elektrą! Kaina 1799 Eur. Kiekis ribotas.
    Tel. 8 603 18700.

 

Parduodu tris 2000 kW elektros generatorius CAT, Perkins, Iveco. Su ARĮ automatika ir korpusu (pilnas komplektas). 25 kW kaina – 5833 Eur.
    Tel. 8 603 18700.

 

Šildomų grindų, katilinių montavimas.
Šilumos siurbliai
oras-vanduo, katilai.
Pristatome ir kokybiškai montuojame.
Tel. 8 603 18700.

 

nuotr1nuotr2PARDUODU Pakalnių gyvenvietėje nebaigtą įrengti Alytaus tipo namą, rūsys po visu namu, yra ūkio pastatai, 3765 kv. m namų valdos žemės sklypas.
Nebaigtą įrengti požeminį trijų kamerų cechą su 0,0721 ha žemės sklypu.
Žemės ūkio paskirties 2,17 ha žemės sklypą su 0,08 ha vandens telkiniu. Ideali vieta motininių sraigių verslui, galima auginti „chitake“ grybus. Yra projektas ir visi leidimai. Galima pirkti atskirai.
    Tel. +370 680 12762.

Kalendorius

loader

Varduvininkai

Cecilija, Steigintas, Dargintė
next
prev

Statistika

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas