utenis 11

Monday, June 18, 2018

Valanda virtuvėje

Na, šeimininkės, šiandien pamokysiu jus šiokių tokių gudrybių...

 

• Jei norite sužinoti, ar pasūdėte barščius, reikia į juos panardinti 2 elektrodus ir įjungti srovę (jei pasklis chloro kvapas, vadinasi, barščiai jau pasūdyti).
• Kad rankos nekvepėtų žuvim, tereikia kelioms sekundėms jas pamerkti į žibalą.
• Karštas puodo dangtis atrodo lygiai taip pat kaip ir šaltas!
• Paprasta nosinė jums tarnaus ilgus metus be skalbimo išlikdama švari, jei ji bus laivo burės dydžio.
• Jūs vilkėsite tą pačią suknelę ilgus metus, jei jūsų vyro alga bus nedidelė.
• Vegetariška sriuba bus maistingesnė, jei į ją įdėsite truputį jautienos.
• Dauguma elektros prietaisų sunaudoja mažiau elektros energijos, jei yra išjungti.
• Jūsų vyras dėvės tas pačias kojines daug ilgiau, jei jas išmirkysite epoksidinėje dervoje ir išdžiovinsite fenu.
• Niekada prie kitų negirkite savo vyro. Kitiems vyrams tai sukelia pavydą, o moterims atsiranda noras tuo įsitikinti.
• Jei bijote priaugti svorio, prieš valgį išgerkite 50 g konjako. Konjakas gesina baimės jausmą.
• Jei dešreles virsite į vandenį įmetę jautienos sultinio kubelį, jos kvepės mėsa.
• Jei jums jūsų dantys atrodo nepakankamai balti, atsistokite prieš veidrodį ir veidą išsitepkite anglimi.
• Jei laukiate svečių ir netikėtai ant savo suknelės pastebite dėmę, nesijaudinkite. Viskas pataisoma. Pvz., riebalų dėmės lengvai išvalomos benzinu. Benzino dėmės naikinamos šarmo tirpalu. Šarmo dėmės dingsta nuo acto esencijos. Acto esencijos pėdsakus suvilgykite aliejumi. Na, o kaip išnaikinti riebalų dėmes, jūs jau žinote…
• Kad atskirtumėte tikrą šveicarišką laikrodį nuo falsifikato, iš visų jėgų meskite jį ant parduotuvės grindų. Jei laikrodis tikras, pardavėjas turėtų iškart gauti širdies smūgį.

Read more: Na, šeimininkės, šiandien pamokysiu jus šiokių tokių gudrybių...

Malonūs vasaros rūpesčiai virtuvėje

Ar yra kas geresnio už savo rankomis surinktas mėlynes? Panaudokite mūsų miškų turtą lengviems kepiniams arba uogienėms bei sultims ir jas skanauti galėsite visus metus. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens.
Vasara dovanoja uogų, o mes siūlome puikių receptų. Uogų pyragas – tobulas pasirinkimas gimtadienio šventei ar atostogoms.

VARŠKĖS IR MĖLYNIŲ PYRAGAS
Reikės: įdarui - 100 g cukraus, 2 valg. šaukštų krakmolo, 2 kiaušinių, 300 g varškės. Tešlai - 50g cukraus, 2 valg. šaukštų kakavos, 0,5 stiklinės mėlynių, 0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių, 50 g sviesto, 1 kiaušinio.
Ištirpintą sviestą išplakite su cukrumi. Tuomet įmaišykite kiaušinius, kepimo miltelius, kakavą, miltus. Tešlą supilkite į formą ir išlyginkite paviršių.
Varškę gerai pertrinkite ar suplakite plaktuvu. Įmaišykite kiaušinių trynius, krakmolą ir mėlynes. Po to įmaišykite kiaušinių baltymus, išplaktus iki putų. Varškės įdarą užpilkite ant tešlos ir išlyginę paviršių kepkite apie 35 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

PYRAGAS SU GRŪDĖTA VARŠKE
Reikės: vienos saujos mėlynių, 400 g grietinės, 400 g grūdėtos varškės, 6 vnt. plikytų pyragaičių, 1 valg. šaukšto želatinos.
Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite, supilkite į grūdėtos varškės ir grietinės mišinį. Apibarstykite mėlynėmis. Leiskite truputį sustingti, tada plikytus pyragaičius įspauskite į masę ir palikite sustingti.

Tęsinį skaitykite 2016 07 23 „Utenyje“

VASAROS KARALIENĖ - BRAŠKĖ

Žydi rožės ir bijūnai. Skaidriau šypsomės, nuoširdžiau juokiamės... kas tik galime, mėgaujamės atostogomis: vieni lyg į darbą kas rytą trukiame į pajūrio pliažą pasimaudyti saulės voniose, kiti rieškučiomis saulę semiame užsienyje, dar kiti, matyt, patys laimingiausieji, patogiai įsitaisome tarp dviejų obelų pakabintame hamake ir atsiduodame palaimai. O kokį dievišką malonumą karštą vasaros popietę galime patirti skanaudami pirmąsias sodo braškes su šaltais grietinėlės ledais...

Read more: VASAROS KARALIENĖ - BRAŠKĖ

Patiekalai iškylai

Vasara – pats iškylų sezono įkarštis. Savaitgaliais, kai visus lepina geras oras, susiraskite pintinę, prisikraukite gardžių užkandžių ir pakvieskite smagią kompaniją praleisti laiką gryname ore, gamtoje.
Iškylų karalius – šašlykas, kurio marinavimo variantų yra begalė. Tačiau retas žino, kad ir paprasčiausiems šašlykams galime suteikti ypatingą skonį bei aromatą, netradiciškai pateikę suvyniotus į vynuogių, klevų, ąžuolų lapus. Pastovėjęs taip ,,suvystytas‘‘ 3 – 4 minutes kiekvienas keptos mėsos gabaliukas suspės prisigerti paslaptingo gamtos kvapo.
Dabar gudresnės šeimininkės sugalvoja ir kitokių patiekalų – tai ir folijoje ant laužo kepti vaisių gabalėliai, ir riestainių užtepėlės, keptas varškės sūris ar net sotus, bet saulės nebijantis pyragas. O kartais iššokus iš ežero gardžiausias būna traškios duonos gabalėlis su užtepėle ar firmine tėčio žuvimi...

Read more: Patiekalai iškylai

PAVASARINĖ VITAMINŲ BOMBA

image big 3 64475036Pavasarį mes gauname pirmąsias gamtos dovanas. Tačiau retai kuris susimąsto apie tai, kad būtent pavasarį reikia pakeisti mitybą: iš žiemos raciono (baltymų ir riebalų) meniu reikia pereiti į pavasario (angliavandenių ir augalinio maisto). Būtent pavasarį dauguma žmonių jaučia padidėjusį nuovargį, nervinį išsekimą, jėgų ir miego trūkumą. Dvi pagrindinės to priežastys – neaktyvus gyvenimo būdas ir vitaminų, mineralų bei mikroelementų trūkumas. Ir pirmiausia, nuo ko reikėtų pradėti, – tai nuo maisto. Reikėtų pasirūpinti, kad kasdien ant jūsų stalo netrūktų daržovių, vaisių, žalumynų. Taip pat tinka daiginti grūdai, duona su moliūgų, sezamų, saulėgrąžų sėklomis. Tai naudinga jūsų organizmui. Klausykite savo kūno ir kiekvieną dieną užduokite sau klausimą, ko norėtųsi pavalgyti? Kaip sustiprinti organizmą?
Pavasaris – organizmo valymo laikas. Reikia valgyti ne tokį riebų maistą. Rytais nepakenktų išgerti stiklinę sulčių. Pradėkite gerti ir kuo daugiau vandens. Ruošiatės gaminti? Daržoves troškinkite garuose arba valgykite šviežias. Virtuvėje ant palangės galima užsiauginti pipirnių, kitų prieskoninių augalų. Jų lapeliais pagardinkite sumuštinį.

Read more: PAVASARINĖ VITAMINŲ BOMBA

Vieta Jūsų reklamai

Decrease font size Default font size Increase font size

kasyba1

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

next
prev

Renginiai

next
prev

Dienos anekdotas

Jei absoliučiai gerai jautiesi, galbūt nesi visiškai sveikas.
Jei galva prakaituoja, tai nereiškia, kad ji dirba.
Jeigu jie yra, jie yra reikalingi – parazitai.
Kad ir su savimi kalbiesi, vis tiek nori būti išgirstas.
Jei žmogui trūksta, tai jis mano, kad pinigų.
Kai mintys viena kitą veja, gali visai išsivaikyti.
Tas mąslus inteligento žvilgsnis – nuo šuniško gyvenimo.
(Jurgis Gimberis)

Šildomų grindų, katilinių montavimas.
Šilumos siurbliai
oras-vanduo, katilai.
Pristatome ir kokybiškai montuojame.
Tel. 8 603 18700.

 

IŠNUOMOJU žemę su didele kūdra (yra galimybė nusipirkti). Tinka poilsiui ir žuvininkystės verslui. Apie 1 ha žemės galima dirbti. Šalia yra Lukno ežeras.  Tel. (8-686) 77639, el. p. rimantasemilija@gmail.com

 

PADEDAME paruošti reikiamus dokumentus pastatų įregistravimui
Statybų inspekcijoje (VTPSI).
Konsultuojame visais nekilnojamojo turto klausimais.
Tel.: (8-698) 18325, (8-608) 30123.

 

PARDUODU Pakalnių gyvenvietėje nebaigtą įrengti Alytaus tipo namą, rūsys po visu namu, yra ūkio pastatai, 3765 kv. m namų valdos žemės sklypas.
Nebaigtą įrengti požeminį trijų kamerų cechą su 0,0721 ha žemės sklypu.
Žemės ūkio paskirties 2,17 ha žemės sklypą su 0,08 ha vandens telkiniu. Ideali vieta motininių sraigių verslui, galima auginti chitake grybus. Yra projektas ir visi leidimai. Galima pirkti atskirai.
    Tel. +370 680 12762.

nuotr2

nuotr1

Kalendorius

loader

Varduvininkai

Cecilija, Steigintas, Dargintė
next
prev

Statistika

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas