utenis 11

Tuesday, October 23, 2018

Valanda virtuvėje

Spalvingos Kalėdos

kaledinisKalėdos, Kalėdos, Kalėdos!.. Jos dažniausiai ateina ,,netikėtai“. Vos suspėji pagauti pirmąją snaigę, žiūrėk, jau reikia dovanėles pakuoti, apie vaišes galvoti ir dar daugiau darbų nuveikti. Kalėdos – džiugiausia metų šventė, bet kaskart norisi kažko tokio... Gal padėti jums apsispręsti?

KLĖDINIS APELSINŲ GĖRIMAS
Reikės: 150 ml grietinėlės, 150–200 g baltojo šokolado, šiek tiek apelsinų sulčių, tarkuotos apelsino žievelės, cinamono lazdelės, saujelės pistacijų riešutų.
Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Į puodą supilkite grietinėlę, apelsinų sultis, įmeskite cinamono lazdelę, sudėkite sulaužytą šokoladą ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Masę maišykite, kol ji taps tirštokos ir vienodos konsistencijos. Patiekdami karštą gėrimą pabarstykite tarkuota apelsino žievele bei skrudintais riešutais.

MORKŲ PYRAGAS
Reikės: 250 g morkų tarkių, 2 kiaušinių, 70 g rudojo arba paprasto cukraus, 150 g migdolų arba lazdyno riešutų, 2 šaukštų aliejaus, 50 g miltų, pusės šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos ir cinamono, sviesto kepimo formai patepti, cukraus pudros pyragui pabarstyti.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, maltais riešutais, druska ir cinamonu, supilkite aliejų ir morkų tarkius. Išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu ir sukrėskite tešlą, išlyginkite paviršių ir 40 min. pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite sausu mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas, neapsivėlęs tešla. Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje, kurioje kepė. Prieš patiekdami pyrago viršų apibarstykite cukraus pudra.

Tęsinį skaitykite 2017 12 20 „Utenyje“

Rudens karalienės – daržovės: ką pasigaminti?

Vasarą, kai gamta mums dovanoja tiek gėrybių ir lepina šiluma, renkamės lengvesnį maistą, kuriame dominuoja vaisiai, daržovės, uogos. Pasibeldus ruderlius1deniui ir po truputį pradedant vėsti orams tenka vėl grįžti į nuoseklesnį mitybos ritmą. Valgant įvairias daržoves ir vaisius, gaunama daug maistinių skaidulų, vitaminų ir kitų medžiagų, saugančių nuo ligų. Kam tai aktualu – daržovėse ir vaisiuose beveik nėra riebalų. Kuo įvairesnės daržovės ir vaisiai bus vartojami, tuo geriau bus patenkinami organizmo poreikiai.

Read more: Rudens karalienės – daržovės: ką pasigaminti?

Voveraitės – ne tik maistas, bet ir vaistas

CantharellusTikriausiai tai patys „teisingiausi“ grybai. Nei jie kirmija, nei juos su kitais nuodingais grybais gali supainioti. Tad jei nepavyksta patiems jų prisigrybauti, tai bent turguje nusipirkę nė vieno neišmesite. Be to, jie labai greitai paruošiami. Taigi dabar vien tik apie voveraites, augančias miške, bet nešokinėjančias po medžius.
Norint labai gerai ir greitai nuvalyti voveraites, reikėtų jas merkti į pasūdytą šaltą vandenį. Tik, žinoma, koteliai turi būti jau švarūs. Keista, bet sūdytame vandenyje labai gerai nuo grybų atsiskiria visokie nešvarumai . Tad ilgai grybų vandenyje nelaikykite, užmerkite ir traukite po truputį iš vandens. Taip kartokite kokius du kartus su švariu pasūdytu vandeniu arba kol grybai taps švarūs.
Nuplautus grybus palikite nuvarvėti kiaurasamtyje, o kol jie varva, didesnius jau pjaustykite į mažesnes dalis, kad visi būti maždaug vienodo dydžio.

Read more: Voveraitės – ne tik maistas, bet ir vaistas

Trumpas braškių sezonas...

braskes2Braškės jau prisirpo! Dabar pats didžiausias jų derlius, tad verta jas panaudoti įvairiems patiekalams.
Šias uogas turbūt galima vadinti pirmosiomis vasaros dovanomis.

BRAŠKIŲ ŠALTSRIUBĖ
Reikės: 250 ml pieno, 250 g braškių, 2 valg. šaukštų cukraus (pagal skonį), vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės.
Braškes gerai nuplaukite, nusausinkite. 3–4 braškes atidėkite į šalį, visas kitas berkite į elektrinį plakiklį. Į jį taip pat suberkite cukrų, supilkite pieną. Suplakite iki vientisos masės. Likusias nesutrintas braškes perpjaukite į kelias dalis ir įmaišykite į šaltsriubę, papuoškite. Patiekdami į sriubos lėkštės vidurį dėkite šaukštą vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės. Tiks ir mėtos šakelė.

Read more: Trumpas braškių sezonas...

Vieta Jūsų reklamai

Decrease font size Default font size Increase font size

NErgo 300x400px

kasyba1

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

next
prev
No tabs to display

Dienos anekdotas

Suvalkietis gatvėje susitinka gydytoją ir nori veltui gauti konsultaciją:  „Daktare, ką jūs darote, kai persišaldote?“  „Čiaudau“, – atsakė tas ir nusišypsojo. Daktaras taip pat buvo suvalkietis.
*
Suvalkietis savo vaikui 12-ojo gimtadienio proga nupirko pusę torto, subedė į jį 6 žvakutes ir pastatė prieš veidrodį.
*
Atėjo suvalkietis į turgų pirkti kiaušinių.  „Po kiek tie kiaušiniai?“ – klausia vienos moterėlės.  „Po penkis centus sveiki, po keturis – susikūlę“, – atsako moterėlė. Tada suvalkietis paprašo: „Prašau man tuziną sukulti.“
*
Taupumo sumetimais suvalkietis studentas į povestuvinę kelionę iškeliavo vienas, be žmonos.

suopirkimas

Šių metų spalio 25 d. 17.30 val. Utenos kraštotyros muziejuje (Utenio a. 3, Utena) antrosios knygos „AISČIŲ DVASINĖS TAPATYBĖS BEIEŠKANT“ pristatymas

 

Šildomų grindų, katilinių montavimas.
Šilumos siurbliai
oras-vanduo, katilai.
Pristatome ir kokybiškai montuojame.
Tel. 8 603 18700.

 

 PARDUODAMAS nedidelis medinis namas miško apsuptyje, netoli Utenos. Yra elektra, tvenkinys, 23 arai kitos paskirties žemės. Tel. 612 46340

 

PARDUODAME auginti dvi telyčaites 3 savaičių ir vieną 2 mėn. Tel. 8 686 61521

 

PARDUODU Pakalnių gyvenvietėje nebaigtą įrengti Alytaus tipo namą, rūsys po visu namu, yra ūkio pastatai, 3765 kv. m namų valdos žemės sklypas. Nebaigtą įrengti požeminį trijų kamerų cechą su 0,0721 ha žemės sklypu.
Žemės ūkio paskirties 2,17 ha žemės sklypą su 0,08 ha vandens telkiniu. Ideali vieta motininių sraigių verslui, galima auginti chitake grybus. Yra projektas ir visi leidimai. Galima pirkti atskirai.
    Tel. +370 680 12762.

nuotr2

nuotr1

Kalendorius

loader

Varduvininkai

Cecilija, Steigintas, Dargintė
next
prev

Statistika

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas