utenis 11

Monday, June 18, 2018

Valanda virtuvėje

Voveraitės – ne tik maistas, bet ir vaistas

CantharellusTikriausiai tai patys „teisingiausi“ grybai. Nei jie kirmija, nei juos su kitais nuodingais grybais gali supainioti. Tad jei nepavyksta patiems jų prisigrybauti, tai bent turguje nusipirkę nė vieno neišmesite. Be to, jie labai greitai paruošiami. Taigi dabar vien tik apie voveraites, augančias miške, bet nešokinėjančias po medžius.
Norint labai gerai ir greitai nuvalyti voveraites, reikėtų jas merkti į pasūdytą šaltą vandenį. Tik, žinoma, koteliai turi būti jau švarūs. Keista, bet sūdytame vandenyje labai gerai nuo grybų atsiskiria visokie nešvarumai . Tad ilgai grybų vandenyje nelaikykite, užmerkite ir traukite po truputį iš vandens. Taip kartokite kokius du kartus su švariu pasūdytu vandeniu arba kol grybai taps švarūs.
Nuplautus grybus palikite nuvarvėti kiaurasamtyje, o kol jie varva, didesnius jau pjaustykite į mažesnes dalis, kad visi būti maždaug vienodo dydžio.

Read more: Voveraitės – ne tik maistas, bet ir vaistas

Trumpas braškių sezonas...

braskes2Braškės jau prisirpo! Dabar pats didžiausias jų derlius, tad verta jas panaudoti įvairiems patiekalams.
Šias uogas turbūt galima vadinti pirmosiomis vasaros dovanomis.

BRAŠKIŲ ŠALTSRIUBĖ
Reikės: 250 ml pieno, 250 g braškių, 2 valg. šaukštų cukraus (pagal skonį), vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės.
Braškes gerai nuplaukite, nusausinkite. 3–4 braškes atidėkite į šalį, visas kitas berkite į elektrinį plakiklį. Į jį taip pat suberkite cukrų, supilkite pieną. Suplakite iki vientisos masės. Likusias nesutrintas braškes perpjaukite į kelias dalis ir įmaišykite į šaltsriubę, papuoškite. Patiekdami į sriubos lėkštės vidurį dėkite šaukštą vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės. Tiks ir mėtos šakelė.

Read more: Trumpas braškių sezonas...

NEPABOSTANTYS KASDIENOS PATIEKALAI

Dauguma žmonių galvoja, kad jei jau nori maitintis sveikai, tai būtinai maistas turi būti virtas, be druskos ir nekaloringas. Nebūtinai – sveika mityba visų pirma yra subalansuotas maisto racionas, kuris praturtintas visomis medžiagomis, neišskiriant kažkurios vienos. Siūlome Jums keletą paprastų receptukų, kurie paįvairins Jūsų kasdienį stalą.

FIRMINIAI VARŠKĖTUKAI
Šie varškėtukai – be kiaušinių, be miltų, virti arba kepti... Jie tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius.
Reikės: 1 pakelio riebesnės varškės, 2 valg.š. manų kruopų, 1 valg. š. krakmolo, 1 arb. š. cukraus (jei mėgstate saldžiai), 0,5 arb.š. kepimo miltelių (varškėčiams).
Viską suminkykite dubenyje. Jei varškė labai sausa, įpilkite truputį vandens. Tešla turi būti standi, lengvai formuojama.
Suformuokite ilgas juostas ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Užvirkite vandenį, pasūdykite, jei norite, sudėkite varškėtukus ir, kai pakils į paviršių, pavirkite apie 2 minutes.
Kepamiems varškėčiams tešlą būtinai palaikykite 2–3 val. kambario temperatūroje, kad išbrinktų manai. Į tešlą papildomai dėkite cukraus arba druskos (jūsų teisė – rinktis), suformuokite piršto storio blynelius ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Valgykite su sviesto ar grietinės padažu, uogiene.

Tęsinį skaitykite 2017 06 03 „Utenyje“

VELYKŲ SULAUKUS

velykinesJau šį savaitgalį švęsime Velykas, kurios tiesiog neįsivaizduojamos be įvairiaspalvių margučių, stipriausio kiaušinio paieškų ir ridenimo varžybų.
Nuo seno žmonės Velykoms rengdavosi labai kruopščiai ir atsakingai. Tai buvo svarbiausia pavasario šventė ir ypatingas metas – baigdavosi Gavėnia, todėl buvo galima sau leisti daugiau iškilmingumo, linksmybių ir sotesnio maisto. Būtent čia atsiskleisdavo žmonių kūrybiškumas.
Vienas pagrindinių Velykų akcentų būdavo stalas. Jį puošdavo tuo, kas buvo po ranka, – įvairiais gamtos elementais. Juk kas gali būti gražiau už sprogstančias beržo šakeles arba „kačiukus“. O valgių įvairovei nėra ribų!

Read more: VELYKŲ SULAUKUS

Vieta Jūsų reklamai

Decrease font size Default font size Increase font size

kasyba1

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

next
prev

Renginiai

next
prev

Dienos anekdotas

Jei absoliučiai gerai jautiesi, galbūt nesi visiškai sveikas.
Jei galva prakaituoja, tai nereiškia, kad ji dirba.
Jeigu jie yra, jie yra reikalingi – parazitai.
Kad ir su savimi kalbiesi, vis tiek nori būti išgirstas.
Jei žmogui trūksta, tai jis mano, kad pinigų.
Kai mintys viena kitą veja, gali visai išsivaikyti.
Tas mąslus inteligento žvilgsnis – nuo šuniško gyvenimo.
(Jurgis Gimberis)

Šildomų grindų, katilinių montavimas.
Šilumos siurbliai
oras-vanduo, katilai.
Pristatome ir kokybiškai montuojame.
Tel. 8 603 18700.

 

IŠNUOMOJU žemę su didele kūdra (yra galimybė nusipirkti). Tinka poilsiui ir žuvininkystės verslui. Apie 1 ha žemės galima dirbti. Šalia yra Lukno ežeras.  Tel. (8-686) 77639, el. p. rimantasemilija@gmail.com

 

PADEDAME paruošti reikiamus dokumentus pastatų įregistravimui
Statybų inspekcijoje (VTPSI).
Konsultuojame visais nekilnojamojo turto klausimais.
Tel.: (8-698) 18325, (8-608) 30123.

 

PARDUODU Pakalnių gyvenvietėje nebaigtą įrengti Alytaus tipo namą, rūsys po visu namu, yra ūkio pastatai, 3765 kv. m namų valdos žemės sklypas.
Nebaigtą įrengti požeminį trijų kamerų cechą su 0,0721 ha žemės sklypu.
Žemės ūkio paskirties 2,17 ha žemės sklypą su 0,08 ha vandens telkiniu. Ideali vieta motininių sraigių verslui, galima auginti chitake grybus. Yra projektas ir visi leidimai. Galima pirkti atskirai.
    Tel. +370 680 12762.

nuotr2

nuotr1

Kalendorius

loader

Varduvininkai

Cecilija, Steigintas, Dargintė
next
prev

Statistika

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas