utenis 11

Tuesday, April 24, 2018

Valanda virtuvėje

Trumpas braškių sezonas...

braskes2Braškės jau prisirpo! Dabar pats didžiausias jų derlius, tad verta jas panaudoti įvairiems patiekalams.
Šias uogas turbūt galima vadinti pirmosiomis vasaros dovanomis.

BRAŠKIŲ ŠALTSRIUBĖ
Reikės: 250 ml pieno, 250 g braškių, 2 valg. šaukštų cukraus (pagal skonį), vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės.
Braškes gerai nuplaukite, nusausinkite. 3–4 braškes atidėkite į šalį, visas kitas berkite į elektrinį plakiklį. Į jį taip pat suberkite cukrų, supilkite pieną. Suplakite iki vientisos masės. Likusias nesutrintas braškes perpjaukite į kelias dalis ir įmaišykite į šaltsriubę, papuoškite. Patiekdami į sriubos lėkštės vidurį dėkite šaukštą vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės. Tiks ir mėtos šakelė.

Read more: Trumpas braškių sezonas...

NEPABOSTANTYS KASDIENOS PATIEKALAI

Dauguma žmonių galvoja, kad jei jau nori maitintis sveikai, tai būtinai maistas turi būti virtas, be druskos ir nekaloringas. Nebūtinai – sveika mityba visų pirma yra subalansuotas maisto racionas, kuris praturtintas visomis medžiagomis, neišskiriant kažkurios vienos. Siūlome Jums keletą paprastų receptukų, kurie paįvairins Jūsų kasdienį stalą.

FIRMINIAI VARŠKĖTUKAI
Šie varškėtukai – be kiaušinių, be miltų, virti arba kepti... Jie tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius.
Reikės: 1 pakelio riebesnės varškės, 2 valg.š. manų kruopų, 1 valg. š. krakmolo, 1 arb. š. cukraus (jei mėgstate saldžiai), 0,5 arb.š. kepimo miltelių (varškėčiams).
Viską suminkykite dubenyje. Jei varškė labai sausa, įpilkite truputį vandens. Tešla turi būti standi, lengvai formuojama.
Suformuokite ilgas juostas ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Užvirkite vandenį, pasūdykite, jei norite, sudėkite varškėtukus ir, kai pakils į paviršių, pavirkite apie 2 minutes.
Kepamiems varškėčiams tešlą būtinai palaikykite 2–3 val. kambario temperatūroje, kad išbrinktų manai. Į tešlą papildomai dėkite cukraus arba druskos (jūsų teisė – rinktis), suformuokite piršto storio blynelius ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Valgykite su sviesto ar grietinės padažu, uogiene.

Tęsinį skaitykite 2017 06 03 „Utenyje“

VELYKŲ SULAUKUS

velykinesJau šį savaitgalį švęsime Velykas, kurios tiesiog neįsivaizduojamos be įvairiaspalvių margučių, stipriausio kiaušinio paieškų ir ridenimo varžybų.
Nuo seno žmonės Velykoms rengdavosi labai kruopščiai ir atsakingai. Tai buvo svarbiausia pavasario šventė ir ypatingas metas – baigdavosi Gavėnia, todėl buvo galima sau leisti daugiau iškilmingumo, linksmybių ir sotesnio maisto. Būtent čia atsiskleisdavo žmonių kūrybiškumas.
Vienas pagrindinių Velykų akcentų būdavo stalas. Jį puošdavo tuo, kas buvo po ranka, – įvairiais gamtos elementais. Juk kas gali būti gražiau už sprogstančias beržo šakeles arba „kačiukus“. O valgių įvairovei nėra ribų!

Read more: VELYKŲ SULAUKUS

Lėkštėje - pirmosios pavasario lauktuvės

SPALVOTOS SALOTOS
p10609811111Reikės: 1 saujos šviežių špinatų, 1 saujos kiaulpienių lapelių, 1 saujos salotų, 1 avokado, 1 obuolio, 2 pomidorų, 100 g sūrio.
Padažui reikės: 1 citrinos, 2 česnako skiltelių, 1 valgomojo šaukšto medaus, 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 valgomojo šaukšto garstyčių, žiupsnelio druskos.
Salotų, špinatų ir kiaulpienių lapus švariai nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei reikia, suplėšykite smulkesniais gabalėliais. Nulupkite avokadą ir nuplaukite pomidorus. Juos supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Sūrį ir nuluptą obuolį sutarkuokite šiaudeliais.
Paruoškite padažą: išspauskite citrinų sultis, į jas supilkite aliejų, sukrėskite garstyčias ir medų. Suberkite sutrintą česnaką, pasūdykite. Gerai išmaišykite. Padažu apšlakstykite salotas ir patiekite. Jas galite valgyti ir vienas, ir su skrebučiu, trapučiu ar bulvėmis. Be to, tai – puikus garnyras prie kiaušinių ar mėsos patiekalų.

PAVASARINĖS SALOTOS
ridikeliaiReikės: 1 raudonosios paprikos, 1 ridiko, 1 pundelio svogūnų laiškų, 1 agurko, 2 riekių baltos duonos, druskos,
Duoną supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Daržoves supjaustykite nedideliais, „skaniais“ kubeliais, susmulkinkite svogūnų laiškus. Norėdami pagreitinti procesą, galite sutarkuoti daržoves (pvz., ridiką, agurkus). Viską sumaišykite, pagardinkite druska, dėkite majonezo ir ragaukite.

Tęsinį skaitykite 2017 03 29 „Utenyje“

Vieta Jūsų reklamai

Decrease font size Default font size Increase font size

kasyba1

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

Renginiai

next
prev

Renginiai

next
prev

Dienos anekdotas

„O, kaip seniai tave mačiau! Ką dabar dirbi?“ – „Prekiauju baldais.“ – „Ir kaip sekasi?“ – „Puikiai! Namuose liko tik šiukšlių dėžė.“

Stovi du psichologai stotelėje. Vienas sako: „Labai ilgai autobusas neatvažiuoja.“ Kitas: „Nori apie tai pasikalbėti?“

Taupumo sumetimais suvalkietis studentas į povestuvinę kelionę iškeliavo vienas, be žmonos.

„Sakykit, kur jūs laikote savo santaupas?“ – „Mintyse...“

Tėvas klausia: „Petriuk, kaip tau sekėsi mokykloje?“
Petriukas: „Su dvejetukininko tėvu nekalbu!“

 

Parduodu 3 kW (užima 36 m2 ) saulės elektrinę.
Mainai su ESO tinklu, nemokėsite už sunaudotą elektrą! Kaina 1799 Eur. Kiekis ribotas.
    Tel. 8 603 18700.

 

Parduodu tris 2000 kW elektros generatorius CAT, Perkins, Iveco. Su ARĮ automatika ir korpusu (pilnas komplektas). 25 kW kaina – 5833 Eur.
    Tel. 8 603 18700.

 

Šildomų grindų, katilinių montavimas.
Šilumos siurbliai
oras-vanduo, katilai.
Pristatome ir kokybiškai montuojame.
Tel. 8 603 18700.

 

nuotr1nuotr2PARDUODU Pakalnių gyvenvietėje nebaigtą įrengti Alytaus tipo namą, rūsys po visu namu, yra ūkio pastatai, 3765 kv. m namų valdos žemės sklypas.
Nebaigtą įrengti požeminį trijų kamerų cechą su 0,0721 ha žemės sklypu.
Žemės ūkio paskirties 2,17 ha žemės sklypą su 0,08 ha vandens telkiniu. Ideali vieta motininių sraigių verslui, galima auginti „chitake“ grybus. Yra projektas ir visi leidimai. Galima pirkti atskirai.
    Tel. +370 680 12762.

Kalendorius

loader

Varduvininkai

Cecilija, Steigintas, Dargintė
next
prev

Statistika

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas